Porsche 356 1500 Pre A 1952

Prijs € 429.900
Vraag offerte aan Stel een vraag Download brochure
Deze Porsche 356 staat bij
Porsche Centrum Gelderland
Ressenerbroek 2
6666MR Heteren
+31-263560911
info@porschecentrumgelderland.nl
Deel deze 356

Meer over deze Porsche 356

Opties

  • Handgeschakeld

Over Porsche Centrum Gelderland

Hierbij bieden wij deze prachtige en unieke 356 "Knickscheibe" cabriolet uit 1952 aan. Een van de enkel 116 stuks gebouwd in 1952.
Een prachtig exemplaar dat wij nu presenteren, zoals hij ook in 1952 door Reutter en Porsche is gebouwd. De originele en zeldzame kleur zwart, zwarte velgen en een zwarte softtop vormen een mooie combinatie met de chromen onderdelen en gele extra koplampen. Het interieur met het dashboard geschilderd in de kleur Maron. Ook het rode Rosanil leer en het beige Boucle tapijt zijn een mooie combinatie.
Precies zoals hij in 1952 van de productielijn rolde.
Voorzien van een werkende originele en zeer zeldzame Becker Monza radio.
Aangedreven door een originele Type 546 1500 cc motor met 55 pk. Deze is echter niet matching numbers.
Nieuwe levering bu Max Hoffman in New York begin december 1952. Prachtige documentatie waaronder zijn Kardex, Geboortecertificaat, Reutter certificaat, Fiva Identiteitskaart en met momenteel een Nederlands kenteken sinds 2014.
Een kans om een unieke en zeer zeldzame klassieke Porsche te bezitten. Een stukje kunst.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

We hereby offer this beautiful and unique 356 bent window convertible from 1952. One of only 116 units built in 1952.
A beautiful example that we now present, as it was also built by Reutter and Porsche in 1952. The original and rare colour black, black rims and a black soft top combine nicely with the chrome parts and yellow auxiliary headlights. The interior with the dashboard painted in the colour Maron. The red Rosanil leather and beige Boucle carpet are also a lovely combination.
Exactly as it rolled off the production line in 1952.
Equipped with a working original and very rare Becker Monza radio.
Powered by an original Type 546 1500 cc engine with 55 hp. However, this one is not matching numbers.
New delivery bu Max Hoffman in New York in early December 1952. Wonderful documentation including its Kardex, Birth Certificate, Reutter Certificate, Fiva Identity Card and with currently a Dutch registration since 2014.
An opportunity to own a unique and very rare classic Porsche. A piece of art.

Please contact us for more information.

Sinds maart 2006 zijn wij exclusief Porsche dealer voor Gelderland. Ons bedrijf is centraal gelegen in Heteren aan de A50, te bereiken via de A12 en A15.
Bij Porsche Centrum Gelderland vindt u een ruim aanbod van jongensdromen; van de eerste Porsche 356 tot aan het huidige model Porsche 911, Cayenne, Panamera, Cayman, Boxster, Macan en Taycan.

Naast verkoop en onderhoud van de nieuwste modellen hebben wij ook een ruime ervaring op het gebied van klassiekers. Met de opening van het Porsche Classic Center Gelderland in 2015 hebben we een mijlpaal bereikt, het eerste officiële Classic Center ter wereld.

We bieden een totaalpakket van sales tot after sales. Voor schade en restauratie is de klant bij ons aan het juiste adres, hier hebben wij 2 divisies; 1. Reguliere Porsche schades 2. Restauratie van klassieke Porsches. Ook hebben we een eigen leasemaatschappij, Way2Drive. Onze haal –en brengservice door heel Nederland behoort tot onze faciliteiten.

Ons team bestaat uit ruim 180 Porsche specialisten, ieder uniek op zijn of haar vakgebied.
Specialisme en passie voor Porsches heeft meerdere malen geleid tot de titel ‘Excellente dealer’. 'Porsche Excellente dealer' betekent dat wij de meeste vakkennis en hoogste klanttevredenheid hebben op het gebied van zowel sales als after sales.
Klanttevredenheid heeft de hoogste prioriteit bij zowel Porsche Centrum Gelderland als Porsche Classic Center Gelderland.

Wij zijn 24/7u telefonisch bereikbaar op +31 (0)26 3560911 voor informatie en/of vragen.

Ook interessant voor u

Onlangs bekeken

Plan hier uw route

Verkoopteam

Porsche Centrum Gelderland

Alle moeite is genomen om de informatie op deze internetsite zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.